Din løbecoach

Karl-Åge Søltoft er Idrætsuddannelse fra Københavns Universitet.

Han er tidligere eliteløber med tiderne 3000m forh. 8.36.4 min, 5000m 14.00.4 min, 10.000m 29.11 min og marathon 2.23.45 t. Han har flere DM medaljer og deltager ved Europamesterskaberne i Rom i 1974.

Siden 80´erne har han været træner inden for mellem- og langdistanceløb på alle niveauer, herunder Landstræner i to perioder, klubtræner i en række klubber, pt. AK73 og SNIK Atletik.

Fungeret som underviser og foredragsholder med emner der har fokus på løb.

Karl-Åge er personlig vejleder for en række af vore bedste løbere siden 80´erne. Pt. Jesper Faurschou OL-deltager på marathon 2012 i London.

Karl-Åge har udviklet og fintunet sin træningsfilosofi ved hele tiden af afsøge viden og erfaring fra sine mange kontakter inden for langdistanceløb og ved at tilegne sig den udvikling af viden der hele tiden opstår omkring træningens påvirkning af den menneskelige organisme.

Træningsfilosofi

Karl-Åge har fokus på samspillet mellem de fysiske og mentale sider af at udvikle løberen frem mod et mål. Han tager udgangspunkt i den enkelte løber og de forudsætninger denne bringer med sig og fokuserer så på at optimere de fysiske og mentale dele af løberen.

"ALLE kan udvikle deres fysiske formåen, hvis der fokuseres på det der er udgangspunktet for den enkelte. Træningen skal være overskuelig på kort sigt og den skal opbygge troen og selvtilliden på at ”DET KAN JEG GODT”. Der er ingen hurtige løsninger, men der er heller ingen håbløse tilfælde".

Alfa og Omega i træningen er at fokusere og prioritere, på en måde der betyder at det du gør, skal du gøre 100%. Der hvor træningen i løb bliver en kunstart er i kombinationen og sammensætningen af træningen; det kræver indsigt, viden og erfaring og dette har Karl-Åge.

Karl-Åge Søltoft var i 1970érne en af landets bedste løbere med personlige rekorder som 14.00 på 5000m og 29.11 på 10.000m. Karl-Åge var i en årrække min træner og er en stor del af årsagen til, at jeg løb alle mine bedste tider i denne periode heriblandt 2.18.47 på marathon distancen i 2010. En stor tak skal lyde til ham for hans hjælp og vejledning!

Jeppe Farsøht (Facebook 2016)