Menu

Du bliver bedre til det du gør!

Du bliver bedre til det du gør!

Rent logisk kan der ikke være tvivl om at det er den måde kroppen reagerer på når den gang på gang udsættes for samme belastning. Skal jeg så ikke blot løbe den samme tur i samme tempo dag efter dag? Jo, et stykke tid vil det optimere din præstation ved at du vil kunne løbe længere i det samme tempo, men ret hurtig vil du gå i stå udviklingsmæssigt.

Kroppen tilpasser sig tempoet og du vil blive nødt til at øge enten distancen eller tempoet for blive ved at udvikle dig.

En progressiv tilgang til træningen er et ”must” for til stadighed at flytte sine grænser. Det er netop det at flytte grænser som AL TRÆNING skal indrettes mod.

Jeg bygger træningen op mod en konkurrence/løb op fra det høje tempo og ned til konkurrencetempoet. Jeg starter med at vænne kroppen til det hurtige tempo, hurtigere end konkurrencetempoet, for at give et overskud af fart som jeg kan bygge konkurrencetempoet på. Op med konkurrencen nærmer tempoet sig mere og mere konkurrencetempoet, antal km i tempoet øges samtidig med at farten nærmere sig konkurrencetempoet.

Træningen skal tæt på konkurrencedagen ligne selve konkurrencen mere og mere. Nu, er vi klar til den store dag.

Skal jeg summe det op så drejer det sig om først at bygge farten op og dernæst at bygge farten ned, mens det er modsat med mængden som først tilpasses den højere fart og samtidig med at farten sættes ned øges mængden i dette tempo.

Det er lige så logisk som det er intelligent.

Skrevet af Karl-Åge Søltoft den 00:00

Kategorier :

0 Kommentarer :

Kommentar

Forfattere

Seneste kommentarer

Arkiv

Marathoneksperten
Solution by BRND ® - All Rights Reserved ©2011-2013