Menu

At præstere på dagen, for pokker hvor er det svært !

Vi er alle individualister og responderer forskelligt på træningen, hvor er det frustrerende og spændende.

Jeg bliver ydmyg når jeg oplever løbere der har trænet målrettet mod et løb og ikke når deres mål. Dette selvom de har gjort det rigtige og alle pejlemærker siger at målet er realistisk. 

Det er ekstra frustrerende på de lange løb, halvmarathon og marathon, der er kun et skud i bøssen.

Det er svært er at vurdere og time nedtrapningen frem mod løbet. Det er både en fysisk og en mental proces. Vi ved at behovet for restitution øges med alderen. Vi ved at den type træning der over længere tid belaster bevægeapparatet kræver længere restitutionstid end træning der belaster kredsløbet. Men hvor lang restitutionstiden skal være er også med denne viden meget individuel.

Den mentale optrapning eller nedtrapning op til et løb er endnu sværere at håndtere. En type løbere skal holde høj intensitet helt op til løbet for at styre den mentale proces, en anden type løber skal holde mængde relativ høj for at bevare troen på at kunne holde til hele distancen. 

Hvorom alting er så er den mentale proces i sammenhæng med de fysiske processer en ”giftig cocktail”.

Jeg ved meget, men ikke nok, føler hele tiden at jeg burde vide mere om en person for at guide denne i det rigtig spor, frustrerende. Hvad gør jeg så ved det? 

Jeg må hele tiden koncentrere mig om at lytte, lytte og lytte. Jeg må iagttage, iagttage og iagttage. Jeg må analysere, analysere og analysere. MEN, jeg kommer ikke uden om at jeg må prøve mig frem. Der er megen ”trial and error” forbundet med træning. Jeg må lære, lagre, lære, lagre……

Når jeg prøver træningen af må jeg lære af det der giver succes, men mere af det der ikke går godt. Det er det som gør mig ydmyg og frustreret, men det gør det samtidig til en af de mest spændende udfordringer jeg kan få! 

Jeg lærer hele tiden, selv om jeg er god til det jeg gør, kan jeg altid blive bedre.

Jeg skal lytte, iagttage, fornemme og så skal jeg respondere på alle de signaler der sendes, for pokker, det er hårdt …..

Skrevet af Karl-Åge Søltoft den 12:00

0 Kommentarer :

Kommentar

Forfattere

Seneste kommentarer

Arkiv

Marathoneksperten
Solution by BRND ® - All Rights Reserved ©2011-2013